Estónsko nemôže vytvoriť vlastnú digitálnu menu

NETKY.SK • 11 September 2017, 18:48 • 2 min
Estónsko nemôže vytvoriť vlastnú digitálnu menu

TALLINN – Správa o tom, že Estónsko zvažuje svoju vlastnú digitálnu menu, sa dostala do uší aj prezidentovi Európskej centrálnej banky Mariovi Draghimu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Draghi však rýchlo reagoval tým, že v rámci eurozóny nemôže fungovať žiadna iná štátna mena. "Žiaden členský štát nemôže zaviesť svoju vlastnú menu. Menou eurozóny je euro," vyhlásil Draghi.

 

img

Prezident ECB Mario Draghi

 

Estcoin zostrelený

S touto myšlienkou prišiel predseda estónskeho programu e-residency Kaspar Korjus, ktorý navrhol, aby sa v krajine mohla používať aj digitálna mena Estcoin. Tá by občanom Estónska umožnila digitálne notárske overenie dokumentov z akéhokoľvek miesta na svete.

Prijatie Estcoinu by predstavovalo dôležitý moment pre kryptomeny, keďže by naznačilo ďalším štátom smerovanie ich monetárnej politiky. Zdá sa však, že aj napriek potenciálnemu prínosu národnej digitálnej meny eurozóna neumožní prijatie Estcoinu.

 

img

 

Po nedávnom zákaze Číny panujú voči ICO spoločnostiam zmiešané pocity. V tejto chvíli zostáva mimo hry aj myšlienka estónskej vlády na vytvorenie vlastnej digitálnej meny. Možno sa v budúcnosti pre podobný krok rozhodne nejaká iná krajina, ktorá nie je viazaná žiadnou spoločnou menou. Na to si však ešte musíme počkať...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies