Ester Ledecká tvrdí, že trať v St. Antone bola najnáročnejšia, akú išla. Chvíľami dokonca išlo o holý život!

NETKY.SK • 11 Január 2021, 12:47 • 2 min
Ester Ledecká tvrdí, že trať v St. Antone bola najnáročnejšia, akú išla. Chvíľami dokonca išlo o holý život!

ST. ANTON - Ak sa niekomu máli 19. miesto Petry Vlhovej v nedeľňajšom super G Svetového pohára alpských lyžiarok v rakúskom St. Antone, malo to svoje dôvody.

slovakia

left justify in out

Češka Ester Ledecká označila trať tohto superobrovského slalomu za jednu z najťažších, na akých súťažila. Svedčí o tom aj fakt, že až 18 pretekárok vrátane viacerých favoritiek, preteky nedokončili. 

 

Úradujúca olympijská šampiónka v super G skončila šiesta, ale v niektorých momentoch mala strach, že "vyletí" z trate. "Som rada, že som tie preteky vôbec dokončila," citujú české médiá Ledeckej slová.

 

 

"V úseku po 'ice falle' som chcela hneď zaťažiť ľavú lyžu. Urobila som to však neskoro, to zaťaženie nebolo dobré a odnieslo ma to až niekam do hája... Od tej chvíle to už bol tak trochu boj o holý život," vysvetlila Ledecká, ktorá sa pred Vianocami začala pripravovať na preteky SP aj v spoločnosti Vlhovej.

 

Prečítajte si tiež: Petra Vlhová ovládla slalom v Záhrebe! Aj napriek obrovskej chybe v závere druhého kola zvíťazila

Mnohé pretekárky vrátane slovenskej líderky Svetového pohára v cieli nedeľňajšieho super G priznali, že sú vďačné vôbec za to, že došli do cieľa bez pádu.

 

"Bolo to náročné a rôznorodé, všetky sme s traťou mali problémy. Možno to bol vôbec najťažší super G v mojej kariére. Super G je taký, že máte prehliadku, ktorú idete krokom. Potom sa dosť zle odhaduje, ktorá zákruta vás ako ďaleko vynesie v pretekoch, keď jazdíte rýchlosťou viac než 100 km/h," vysvetlila Ledecká aj na webe IDnes.cz.

 



Česká obojživelníčka na snehu (jej doménou je aj paralelný obrovský slalom v snoubordingu) má v tejto sezóne zjazdárskeho Svetového pohára vysoké ambície v rýchlostných disciplínach.

 

V zjazde jej aktuálne patrí piate miesto a v super G je dokonca druhá, keď ovládla úvodné preteky sezóny vo Val d'Isere. Šieste miesto zo St. Antonu si tiež veľmi váži. "V tejto sezóne je šieste miesto zatiaľ moje najhoršie v super G. Dúfam, že to tak aj zostane," pousmiala sa Ledecká.

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies