Ešte stále si môžete brexit rozmyslieť, povedal Macron Mayovej

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 22:25 • 2 min
Ešte stále si môžete brexit rozmyslieť, povedal Macron Mayovej

PARÍŽ - Stále ešte nie je neskoro na to, aby si Veľká Británia rozmyslela svoj postoj a rozhodla sa z Európskej únie neodísť. Po rokovaní s britskou premiérkou Theresou Mayovou v Paríži to vyhlásil francúzsky prezident Emmanuel Macron.

slovakia

left justify in out

"Rozhodnutie (o brexite) bolo prijaté suverénnym britským ľudom. Rešpektujem to," povedal na spoločnom brífingu po rokovaní s Mayovou Macron. Ako však dodal, z pohľadu Európy, pokiaľ sa rokovania o brexite neskončia, stále bude možnosť zmeniť kurz udalostí.

Mayová zdôraznila, že pôvodný plán zostáva nezmenený a rokovania o brexite sa začnú presne podľa plánu. Podľa informácií britskej tlače začína však byť s týmto ostrým prístupom čoraz osamotenejšia aj doma na ostrovoch. Ako napísalo utorňajšie vydanie denníka The Daily Telegraph, viacerí dôležití členovia Mayovej kabinetu už tajne rokujú s opozičnými labouristami o prípadnom spoločnom postupe, ktorý by mal zaručiť, že pozícia Veľkej Británie k odchodu z Európskej únie bude "jemnejšia".

Čoraz väčšiu podporu medzi britskými politickými stranami má údajne plán vytvoriť naprieč politickým spektrom akúsi spoločnú komisiu, ktorá by diskutovala o podobe brexitu. The Daily Telegraph dokonca cituje nemenovaného vysokopostaveného politika Mayovej Konzervatívnej strany, ktorý tvrdí, že konzervatívci "už momentálne otázku brexitu nemajú pod kontrolou" a dodáva, že vláda musí "dbať na názor všetkých strán".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona