Ešte nie je možné usporiadať voľby, vraví thajská armáda

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 12:28 • 2 min
Ešte nie je možné usporiadať voľby, vraví thajská armáda

BANGKOK — Thajská armáda vo štvrtok vyhlásila, že "netúži po moci", no neuviedla, kedy povolí konanie parlamentných volieb v krajine.

slovakia

left justify in out

Generálporučík Čatčalerm Čalermsuch povedal na tlačovej konferencii, že "momentálne nie je možné usporiadať voľby", pretože v krajine sa stále bojuje. Od minulotýždňového armádneho prevratu sa v Thajsku takmer denne konajú protiarmádne protesty najmä v hlavnom meste Bangkok. "Zorganizovať voľby potrvá nejaký čas. No, ak sa ma pýtate, ako dlho to potrvá, tak na to je ťažké odpovedať," povedal. 

 

Minulý štvrtok armáda uskutočnila v Thajsku prevrat a zvrhla pred tromi rokmi legálne zvolenú vládu. Armáda tvrdí, že tak urobila s cieľom po sedemmesačných nepokojoch nastoliť v krajine poriadok. Štyri dni po prevrate thajský kráľ Pchúmipchón Adundét oficiálne vymenoval šéfa armády generála Prajuta Čana-oču za premiéra, konkrétne za predsedu Národnej rady pre mier a poriadok. Na slávnostnej ceremónii sa 86-ročný kráľ nezúčastnil. Prajut má "okamžite viesť krajinu a doviesť ju k mieru a poriadku," hovorí sa v nariadení kráľa. 

 

Kríza, ktorá sa začala v novembri, si vyžiadala 28 obetí a stovky zranených. Thajsko sa zmieta v politickej nestabilite už viac ako sedem rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies