Ešte dva roky bude Trenčín rozkopaný

NETKY.SK • 1 Január 2014, 15:28 • 2 min
Ešte dva roky bude Trenčín rozkopaný

TRENČIN - V meste momentálne stavajú druhý cestný most, modernizujú železničnú trať, budujú kanalizáciu v častiach, kde doteraz chýbala. V ďalšom roku by sa mal rozbehnúť aj projekt Terminál.

slovakia

left justify in out

Trenčín bude rozkopaný ešte dva roky, potom sa jeho tvár úplne zmení. V meste momentálne stavajú druhý cestný most, modernizujú železničnú trať, budujú kanalizáciu v častiach, kde doteraz chýbala. V roku 2014 by sa mal podľa primátora Richarda Rybníčka rozbehnúť projekt Terminál, ktorý rieši spojenie autobusovej a železničnej stanice do jednej budovy, kde budú tiež sídliť obchody a rôzne prevádzky. „Čaká nás veľmi bohatý a významný rok z hľadiska investícií a rozvoja mesta. Ešte dva roky budú Trenčania žiť v rozkopanom meste. Ale myslím si, že na začiatku roku 2016 budeme už žiť v úplne inom, novom a modernom meste,“ povedal Rybníček. Ako ďalej dodal, uvedomuje si, že veľké projekty sú pre občanov zaťažujúce. Na druhej strane hovorí, že je to aj istou výhodou. "O dva roky už budú mať Trenčania pokoj od takýchto veľkých a významných investícií v centre mesta,“ povedal trenčiansky primátor.

V roku 2014 plánuje samospráva znižovať dlh a investovať do rozvoja mesta. Za najvýznamnejšiu udalosť ďalšieho roka primátor považuje medzinárodnú urbanistickú súťaž v rámci projektu Trenčín si Ty. Vypíšu ju v januári, jej víťazi by malo byť známi v júni, respektíve júli. Výsledkom súťaže má byť riešenie územného plánu centrálnej mestskej zóny. „To bude podľa môjho názoru výnimočná udalosť pre mesto. V porote budú významní experti a profesori zo Slovenska aj zahraničia. Naozaj sa na tento moment teším a vkladám do toho veľkú nádej,“ povedal Rybníček. 

V roku 2014 bude v meste pokračovať modernizácia železničnej trate. Finišovať by mali zase práce na druhom cestnom moste. „Verím, že na konci budúceho roka by už drvivá časť mosta mohla byť hotová a domnievam sa, že časť z neho už aj bude v skúšobnej prevádzke,“ uzavrel Rybníček. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies