Ešte dnes sa má ochladiť o viac ako desať stupňov

NETKY.SK • 27 August 2017, 15:31 • 2 min
Ešte dnes sa má ochladiť o viac ako desať stupňov

BRATISLAVA - Hoci teplota najmä v južnej polovici územia SR stúpa smerom k ohláseným dnešným maximálnym teplotám 34 až 35 stupňov Celzia, Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti avizuje výraznú zmenu v priebehu niekoľkých hodín.

slovakia

left justify in out

"Cez naše územie prejde od severozápadu studený front, ktorý teplotu výrazne zníži, na niektorých miestach aj o viac ako 10 stupňov Celzia" , uvádza SHMÚ. "Najcitlivejšie sa zmena prejaví na západe Slovenska. Spolu s juhom stredného Slovenska je tu najteplejšie a navyše touto časťou územia prejde studený front krátko po dosiahnutí maxima teploty vzduchu," vysvetlili meteorológovia. Front má priniesť aj prehánky a búrky, ktoré môžu byť intenzívne.

 

SHMÚ dnes pred búrkami i vysokými teplotami vydal výstrahy. Pred horúčavami na juhu západného a stredného Slovenska varoval dokonca zvýšenou výstrahou 2. stupňa.

 

Horúce počasie sa postaralo aj o ďalšiu tropickú noc. Pri meraniach v noci nadnes ju zaznamenali na viacerých staniciach v malokarpatskom regióne. Na bratislavskej Kolibe bolo napríklad nameraných 23,7 stupňa Celzia, na Malom Javorníku nočná teplota neklesla pod 22 stupňov. Tropickej noci predchádzala horúca sobota (26.8.) s maximami prekračujúcimi na viacerých miestach 34 stupňov. V Hurbanove bolo nameraných dokonca 35,3 stupňa Celzia, teploty prevyšujúce 34 stupňov zaznamenali v Mužli (34,9) Slovenskom Grobe a Jablonici (34,4), Senici (34,2 stupňa Celzia).

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies