Ešte 3 dni treba na vyzdvihnutie spálených tiel z francúzskeho autobusu

NETKY.SK • 25 Október 2015, 08:59 • 2 min
Ešte 3 dni treba na vyzdvihnutie spálených tiel z francúzskeho autobusu

PARÍŽ - Vyšetrovatelia, ktorí skúmajú ohnivé miesto havárie v juhozápadnom Francúzsku, kde sa zrazili čelne nákladné auto a autobus vezúci dôchodcov na jednodňový výlet k moru, povedali, že treba ešte tri ďalšie dni na vyzdvihnutie spálených tiel všetkých 43 obetí.

slovakia

left justify in out

Plukovník Patrick Touron z Inštitútu žandárstva sa pripojil k ďalším vyšetrovateľom v zákrute cesty pri obci Puisseguin neďaleko Bordeaux. Povedal, že príčina piatkovej havárie zostáva neznáma, pretože čierna skrinka nákladného vozidla je príliš poškodená, aby sa ihneď dostali k údajom v nej.


Francúzsky prezident Francois Hollande povedie v utorok v Paríži smútočnú slávnosť za obete havárie a následného požiaru oboch áut.


Pri nehode zomrelo 41 cestujúcich z autobusu, poväčšine miestnych seniorov na jednodňovom výlete, vodič nákladného vozidla a jeho trojročný syn, ktorý s ním bol v kabíne. Štyria ďalší ľudia utrpeli vážne zranenia.
Osem ľudí vrátane vodiča autobusu ušlo, keď vodič duchaprítomne a rýchlo otvoril dvere autobusu, ale ostatní uviazli vo vozidle, ktoré plamene bleskovo pohltili.


Starosta obce Puisseguin, Xavier Sublett, pre rozhlasovú stanicu RTL povedal, že vodič kamióna stratil kontrolu nad vozidlom. Vodič autobusu "sa mu snažil vyhnúť, ale kamión doň i tak narazil".


Úrady sú zatiaľ opatrné v hodnotení okolností havárie. Vyšetrovanie stále prebieha. Počasie bolo zamračené, ale nie daždivé.


Premiér Manuel Valls označil haváriu za najsmrteľnejšiu cestnú nehodu vo Francúzsku za viac ako 30 rokov a povedal, že pre krajinu je to "hrozný šok". Prezident Francois Hollande, ktorý bol práve na návšteve Grécka, vyhlásil, že "celý národ cíti s blízkymi týchto obetí".



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies