Esquivel zostáva vo väzbe, súd zamietol jeho žiadosť o prepustenie

NETKY.SK • 5 Október 2015, 17:03 • 2 min
Esquivel zostáva vo väzbe, súd zamietol jeho žiadosť o prepustenie

BELLINZONA - Bývalému šéfovi venezuelského futbalu Rafaelovi Esquivelovi zamietol súd žiadosť o prepustenie na slobodu a pred vydaním do USA tak musí naďalej zostať vo väzbe vo Švajčiarsku.

slovakia

left justify in out

Podľa tamojšieho federálneho súdu totiž existuje veľké riziko, že by funkcionár využil situáciu a ušiel z krajiny.

 

Akékoľvek písomné garancie či elektronický monitoring by podľa súdu neznížili riziko možného úteku Esquivela. "Ani argumenty ako vysoký vek či horší zdravotný stav stále neznamenajú, že neexistuje riziko opustenia krajiny," uviedol súd vo vyhlásení, ktoré sprostredkovala agentúra dpa.

 

Bývalý prezident Venezuelského futbalového zväzu a niekdajší člen exekutívy Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) je jedným zo siedmich funkcionárov, ktorých na základe amerického zatykača zadržali v máji v Zürichu pred kongresom FIFA a obvinili z korupcie. Švajčiarske úrady súhlasili s jeho extradíciou do USA už minulý mesiac, no jeho vydanie sa stále odkladá, keďže funkcionár sa voči nemu odvolal. Esquivel čelí obvineniu, že pri udeľovaní marketingových práv na juhoamerické šampionáty Copa America prijal úplatky v miliónoch dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies