Esperanza Spalding dala za džezákmi magickú bodku, koncert obohatila divadelnou vsuvkou

NETKY.SK • 28 Október 2015, 10:18 • 2 min
Esperanza Spalding dala za džezákmi magickú bodku, koncert obohatila divadelnou vsuvkou

BRATISLAVA - Koncertom americkej hudobníčky a speváčky Esperanzy Spalding sa v utorok večer skočil 41. ročník Bratislavských Jazzových Dní. Podujatie pokračovalo po jednodňovej prestávke špeciálnym večerom v Starej tržnici. Pauza tak priniesla odstup od troch dní plných vystúpení, z ktorých niektoré pôsobili skôr ako umenie pre umenie, l’art pour l’art.

slovakia

left justify in out

Program utorkového večera sa na rozdiel od víkendovej časti džezákov zameral na hlasové talenty. To ale neznamená, že hudba v programe chýbala. Napokon, práve spomínanej Spalding sa ju so spevom podarilo dokonale vyvážiť. Ešte pred samotnou hviezdou večera sa predstavili postupne slovenská speváčka Sisa Fehérová s formáciou Fehero Rocher a Grzegorz Karnas Quartet z Poľska. Fehérová, ktorú si Peter Lipa vybral do programu po tom, ako ju počul spievať jeho vlastné piesne, zaujala predovšetkým ľudovými piesňami v džezových aranžmánoch. Grzegorz Karnas zasa predviedol interpretačný talent v sprievode trojčlennej kapely. Na pódiu sa hral s hlasom a náladami, čo z jeho vystúpenia urobilo podnetný zážitok.


O 21. hodine napokon na pódium vystúpila Esperanza Spalding, na ktorú sa od chvíle, čo organizátori potvrdili jej účasť na džezákoch, tešilo množstvo fanúšikov a fanúšičiek. Tridsaťjedenročnú interpretku sprevádzala v Bratislave štvorčlenná kapela, pričom dvaja hudobníci jej sekundovali v speve. Samotná Spalding okrem spievania hrala na basovú gitaru a neskôr aj na klavíri.
Rodáčka z Portlandu divákom a diváčkam predstavila projekt Emily's D+Evolution. Jedenapolhodinová šou ponúkla skladby ako Judas, Funk The Fear, Elevator Operator alebo Unconditional Love.

 

Vystúpenie obsahovalo aj krátku divadelnú vsuvku, keď sa speváčka so svojimi vokalistami zahrala na akúsi promóciu a následne z diplomov v trojhlase čítali texty. Neskôr jej zasa vokalistka nasadila výraznú kvetinovú čelenku. Sklamaním bolo, že sa Spalding neprihovárala publiku. Ponúkla síce kvalitnú hudbu a sršala energiou, no jedno-dve slová by s publikom vytvorilo silnejšie puto. To napokon urobila až pred prídavkom, keď sa publiku poďakovala za energiu a opäť si sadla za klavír, aby odohrala poslednú skladbu, a tak dala definitívnu a zároveň magickú bodku za tohtoročnými Bratislavskými Jazzovými Dňami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies