ESL Katowice: 16-ročný m0NESY hviezdou e-športového víkendu

NETKY.SK • 26 Február 2022, 17:00 • 2 min
ESL Katowice: 16-ročný m0NESY hviezdou e-športového víkendu

KATOWICE – Iba 16-ročný "chlapec" Ilya "m0NESY" Osipov sa stal hviezdou e-športového sveta! V štvrťfinálovom zápase predviedol fantastický výkon a výrazne dopomohol svojmu tímu G2 Esports k postupu do sobotňajšieho semifinále. V druhom štvrtfinálovom zápase si Faze Clan bez problémovo poradil s kráľmi online scény Gambitom Esports.

slovakia

left justify in out

Neskutočné, čo ten chalan dokáže!

 

Turnaj v poľských Katowiciach je prvým turnajom tohto roka, ktorý sa hrá priamo v Spodek Aréne pred tísickami ľudí. Presne v takýchto podmienkach dokážu podlahnúť tlaku aj tí najskúsenejší veteráni tohto e-športu. 

 

Monesy sa v nedávnom rozhovore vyjadril, že v takýchto situáciach necíti tlak a práve turnaj v Katowiciach mal byť jeho prvou poriadnou skúškou. Hneď na prvej mape ukázal, že jeho slová boli pravdivé a dá sa povedať, že sám zariadil výhru G2 nad tímom Virtus Pro

 

Prvá mapa bola poriadne vyrovnavá a až do samotného záveru nikto z fanúšikov netušil ako tento zápas dopadne. G2 nakoniec vyhrali prvú mapu po 3 predĺženiach 25-22 a v poslednom kole to bol práve Monesy a jeho tímový líder Aleksi "Aleksib" Virolainen, ktorí zvládli zložitú situáciu 2 proti 5 a ukončili túto nekonečnú bitku. Monesy mal na konci mapy neuveriteľných 45 fragov, čo bolo o 10 viac ako druhý najlepší hráč z jeho tímu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by G2 Esports (@g2esports)

 

Na druhej mape to bola už jasná dominancia G2 a hráči Virtus Pro sa po trpkej prehre prvej mapy nevedeli akosi oklepať. G2 sa tak prebojovali do semifinále, kde na nich bude čakať najlepší tím sveta Natus Vincere s najlepším hráčom všetkých čias Oleksandr "s1mple" Kostyliev. Monesy býva často prirovnávaný práve k Simpleovi a ich vzájomný súboj bude čerešničkou na torte tohto pravdepodobne fantastického semifinále. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sasha Kostyliev (@s1mpleo)

 

FaZe UP!

 

Obľúbená organizácia FaZe Clan si v druhom štvrťfinálovom zápase prekvapivo jednoducho poradila s ruským tímom Gambitom Esports. FaZe museli na poslednú chvíľu meniť svoju zostavu, keď hráč Håvard "rain" Nygaard mal pozitívny test na kovid a nebolo mu umožnéné hrať v Spodek Aréne. Raina nahradil austrálsky hráč Justin "Jks" Savage, ktorý už na tomto turnaji niekoľkokrát zaskakoval za Robina "Ropza" Koola.

 

Jks predviedol skvelý výkon a na prvej mape patril medzi ťahúňov svojho tímu. Tím druhým ťahúňom bol navrátilec Ropz, ktorý ukončil prvú mapu so skvelým "clutchom" 1 proti 4 a na jeho reakcii bolo okamžite vidno ako moc to preňho znamenalo. 

 

 

Na druhej mape to bol vyrovnaješí súboj, no hviezdy FaZe Clanu boli znova o niečo lepšie ako hráči Gambitu. Lotyšský sniper Helvijs "broky" Saukants predviedol fantastický "ace", keď v jednom kole zabil všetkých 5 hráčov Gambitu a nakoniec Faze Clan ovládol druhú mapu 15:11. FaZe si v semifinále zmeria sily s dánskou organizáciou Heroic, ktorá patrí medzi najväčších favoritov prestížneho turnaja. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FaZe Update (@faze.update)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies