České veľvyslanectvo už chystá prevoz mŕtvych do vlasti

NETKY.SK • 8 September 2011, 19:13 • 2 min
České veľvyslanectvo už chystá prevoz mŕtvych do vlasti

České veľvyslanectvo už chystá prevoz mŕtvych do vlasti

slovakia

left justify in out

img

img

img

Veľvyslanectvo Českej republiky v Moskve potvrdilo, že pri leteckom nešťastí v stredu pri Jaroslavli v troskách lietadla Jak-42 zahynuli traja českí hokejisti - Jan Marek, Josef Vašíček a Karel Rachůnek. Český konzul z Moskvy odcestoval do Jaroslavli a na miesto tragédie, aby pripravil prevoz zosnulých českých hokejistov do vlasti. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na vyjadrenie tlačového tajomníka Veľvyslanectva ČR v Moskve Ondřeja Soukupa.
      Ešte sa rieši otázka, čo na miesto nehody pricestujú príbuzní českých obetí. "Pravdepodobne na budúci týždeň prevezieme telá zosnulých do vlasti," uviedol Soukup. K budove Veľvyslanectva ČR v Moskve prichádzajú nielen ruskí občania a zapaľujú sviečky, prinášajú kvety, povedal pre RIA Novosti.
      V Štátnej dume, dolnej komore ruského parlamentu, sa sformovala pracovná skupina na vyšetrenie leteckej havárie pri Jaroslavli, uviedol pre RIA-Novosti jej predseda Štátnej dumy Boris Gryzlov.
      "Musím urobiť všetky opatrenia, je našou povinnosťou vylúčiť možnosť takých havárií. Musí ísť o systémovú prácu," vyhlásil Gryzlov. Dodal, že do Jaroslavli pricestoval spolu s členmi pracovnej skupiny Štátnej dumy vyšetrujúcimi nehodu.
      Lietadlo Jak-42 spoločnosti Jak Servis sa zrútilo 7. septembra krátko po štarte pri lokalite Tunošna pri Jaroslavli približne 2,5 kilometra od letiska. Na palube stroja bolo 45 osôb - 37 cestujúcich a osem členov posádky. Haváriu prežili dve osoby hokejista Alexander Galimov a palubný inžinier Alexander Sizov. Sú vo veľmi ťažkom stave. Zdroj už naznačil, že ich prevezú do Moskvy.
      Cestujúcimi boli hokejisti klubu Lokomotiv Jaroslavľ pochádzajúci nielen z Ruska, ale aj z Bieloruska, Česka, Švédska, Lotyšska a aj slovenský útočník Pavol Demitra. Klub Lokomotiv cestoval na zápas Kontinentálnej hokejovej ligy do Minska.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona