Česká stavebná skupina získala veľkú zákazku v Rusku

NETKY.SK • 20 September 2010, 11:12 • 2 min
Česká stavebná skupina získala veľkú zákazku v Rusku

Česká stavebná skupina získala veľkú zákazku v Rusku

slovakia

left justify in out

img

Česká stavebná skupina PSJ začala s výstavbou závodu na výrobu drevotrieskových dosák v Rusku. Zákazka v hodnote 3,7 miliardy Kč (149,92 milióna eur) je zatiaľ najväčšia v histórii spoločnosti, konštatujú dnes Hospodářské noviny.
      Podľa predsedu predstavenstva PSJ Františka Vaculíka ide o komplexnú dodávku závodu na výrobu drevotriesky, vrátane výrobných technológií. Pre firmu to prestavuje veľkú príležitosť. Spoločnosti PSJ trvalo dva roky, kým zákazku dotiahla do úspešného konca.
      Dokončenie závodu na výrobu tzv. OSB dosiek pri meste Petrozavodsk je naplánované na apríl 2012. PSJ už v minulosti postavila podobný, ale menší závod v Jihlave pre firmu Kronospan.
      Stavebná skupina má v súčasnosti v Rusku najlukratívnejšie zákazky. V Riazani, necelých 200 kilometrov od Moskvy, stavia obchodné centrum za zhruba 170 miliónov Kč. Ale vôbec najväčšia zákazka PSJ, výstavba multifunkčného centra v rusom Soči za takmer 10 miliárd Kč sa pre problémy s financovaním skomplikovala a do letných Olympijských hier sa jej realizácia už nestihne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies