Česká polícia preveruje šéfa investičnej skupiny Penta

NETKY.SK • 19 Október 2011, 22:00 • 2 min
Česká polícia preveruje šéfa investičnej skupiny Penta

Česká polícia preveruje šéfa investičnej skupiny Penta

slovakia

left justify in out

img

Protikorupčný útvar českej polície preveruje podozrenie, že český minister financií Miroslav Kalousek zobral od lídra investičnej skupiny Penta Mareka Dospivu úplatok vo výške "niekoľko miliónov" českých korún. Uvádza to dnešné vydanie denníka Plus jeden deň s odvolaním sa na český denník Právo.
"Prípad sa mal odohrať v roku 2008, keď Miroslav Kalousek, vtedy ešte ako šéf rezortu financií za ľudovcov vo vláde Mirka Topolánka, povolil internetový hazard," uvádza denník s tým, že Pente patrí v Českej republike stávková spoločnosť Fortuna, ktorej na povolení hazardu "mimoriadne záležalo".
Polícia podľa Plus jeden deň preveruje aj sponzorský dar strane TOP '09, ktorej je Kalousek podpredsedom a miliónovú podporu TOP '09 od podnikateľa Dušana Novotného, od ktorého Penta v minulosti odkúpila sieť lekární.
"Je to absurdná konštrukcia, ktorej účel môže byť jediný, mediálne ma pošpiniť," vyhlásil podľa denníka Kalousek. Úvahy o korupcii jednoznačne odmietol aj hovorca Penty Martin Danko. 
"Ide vraj o umelú konštrukciu, ktorú šíri bývalý predseda ľudovcov Jiří Čuněk. Ten na jar tohto roku obvinil Dospivu, že za povolenie internetových stávok ponúkal veľké peniaze," uvádza sa v denníku na margo Dankovho stanoviska. Danko dodal, že Dospiva sa s Čuňkom nikdy v živote "nestretol, nepozná ho a nikdy s ním takúto vec neriešil". "Dôrazne sa proti tomu (Dospiva, pozn. TASR) ohradzuje," uviedol Danko.
Denník napokon pripomína, že skupina Penta sa v súvislosti s korupciou poslancov spomína aj na stránkach Wikileaks a to konkrétne pri schvaľovaní reformy zdravotníctva v roku 2004.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona