Eset spolupracuje s Google, chcú zabrániť kyberkriminalite

NETKY.SK • 17 Október 2017, 14:35 • 2 min
Eset spolupracuje s Google, chcú zabrániť kyberkriminalite

BRATISLAVA - Slovenská antivírusová spoločnosť Eset spustila v spolupráci s americkou internetovou spoločnosťou Google nový skener a nástroj na odstránenie škodlivého kódu Chrome Cleanup. Ten je súčasťou najnovšej verzie prehliadača Google Chrome.

slovakia

left justify in out

"Surfovanie na internete by malo byť pre kohokoľvek vždy jednoduché a bezpečné. Chrome Cleanup sa postará o neželaný softvér, ktorý môže mať negatívny dopad na užívateľský zážitok pri surfovaní na internete," povedal Juraj Malcho, technologický riaditeľ Esetu.

 

Nástroj proti škodlivému kódu má pomôcť užívateľom surfovať na internete bezpečne. Je k dispozícii pre všetkých používateľov internetového prehliadača Google Chrome s operačným systémom Windows. Upozorní ich na potenciálne hrozby, keď objaví neželaný softvér. Následne ho aj odstráni. Inak, pracuje na pozadí.

 

Eset pripomína, že kybernetické útoky rastú na komplexnosti a sú pre bežného používateľa ťažšie odhaliteľné. Surfovanie po internete môže používateľov priviesť na nebezpečné stránky, ktoré môžu do zariadení nainštalovať škodlivý softvér.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona