Escalettes rezignoval na post prezidenta francúzskej federácie

NETKY.SK • 29 Jún 2010, 08:01 • 2 min
Escalettes rezignoval na post prezidenta francúzskej federácie

Escalettes rezignoval na post prezidenta francúzskej federácie

slovakia

left justify in out

Prezident Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Jean-Pierre Escalettes v pondelok rezignoval na svoj post. Ako dôvod uviedol fiasko reprezentačného tímu na prebiehajúcich MS v Juhoafrickej republike.
      Escalettes vyvodil zodpovednosť za neúspešné vystúpenie reprezentantov "galského kohúta", ktorí na šampionáte skončili s jedným bodom a jediným streleným gólom na poslednej priečke A-skupiny. Navyše sa postarali aj o niekoľko škandálov a po ostrej kritike trénera musel opustiť tím kanonier Nicolas Anleka.
      "Som presvedčený, že je mojou povinnosťou rezignovať na moju funkciu prezidenta FFF. Prijímam svoj podiel zodpovednosti. Moje rozhodnutie je vyjadrením vôle zachovať napredovanie inštitúcie, ktorej som niekoľko dekád oddane slúžil," povedal 75-ročný Escalettes, ktorý bol na vrchole národnej federácie od roku 2005.  
      Escalettes sa stal terčom kritiky po EURO 2008, keď ponechal vo funkcii reprezentačného trénera Raymonda Domenecha. Kormidelníka, ktorého obdobie ukončila prehra 1:2 s JAR, vystrieda Laurent Blanc.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona