Šesť mužov obvinili z prípravy teroristických útokov

NETKY.SK • 26 September 2011, 18:06 • 2 min
Šesť mužov obvinili z prípravy teroristických útokov

Šesť mužov obvinili z prípravy teroristických útokov

slovakia

left justify in out

img

Britská polícia vzniesla obvinenia voči šiestim zo siedmich mužov, ktorých zatkli minulý týždeň v druhom najväčšom meste Birmingham pre podozrenie zo sprisahania s cieľom vykonať samovražedné útoky vo Veľkej Británii. Informovali o tom v noci nadnes britské médiá.
Štvoricu mužov budú súdiť za prípravu teroristických činov na území Veľkej Británie, zvyšných dvoch kvôli zatajeniu informácií o možnom teroristickom útoku.
Dvaja podozriví vo veku 26 a 30 rokov mali plánovať samovražedné útoky a pripravovať výbušné zariadenie. Okrem toho absolvovali teroristické výcvikové tábory v Pakistane a nakrútili tzv. mučenícke video.
Ďalší 26-ročný obvinený mal zaobstarať priestory na prípravu útokov a vyjadriť ochotu zomrieť ako samovražedný atentátnik. Štvrtý, o rok mladší obvinený mal pomôcť získať peniaze na teroristické útoky.
Zvyšní dvaja obvinení vo veku 28 a 32 rokov mali zadržiavať informácie, ktoré mohli zabrániť potenciálnym útokom.
Šestica mužov z Birminghamu sa mala spomínaných trestných činov dopustiť medzi Štedrým dňom minulého roka a 19. septembrom. Ešte dnes predstúpia pred súd v západnom Londýne.
Siedmy podozrivý vo veku 20 rokov, ktorého zatkli až o tri dni neskôr, je stále vypočúvaný. O jeho osude sa rozhodne do štvrtka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies