Érsek: V r. 2017 sa musí rozhodnúť,z čoho sa budú stavať diaľnice v budúcnosti

NETKY.SK • 8 Január 2017, 13:05 • 2 min
Érsek: V r. 2017 sa musí rozhodnúť,z čoho sa budú stavať diaľnice v budúcnosti

BRATISLAVA - V roku 2017 musí ministerstvo dopravy rozhodnúť nielen o tom, ako a kedy sa bude stavať diaľnica v Prešove, ale aj o tom, z čoho sa budú stavať diaľnice počas nasledujúcich rokov.

slovakia

left justify in out

Toto považuje za najväčšie výzvy tohto roka šéf rezortu dopravy Árpád Érsek.

 

"Eurofondy sú prakticky vyčerpané a štátny rozpočet nám pri súčasnom nastavení dlhovej brzdy neumožní stavať všetko, čo by sme chceli," priblížil minister pre TASR.

 

Ktoré úseky diaľnic či rýchlostných ciest by teda chcelo ministerstvo v budúcom roku začať stavať, zatiaľ minister nechcel konkretizovať. "Kým nebude jasné, koľko peňazí máme k dispozícii, nebolo by odo mňa zodpovedné hovoriť o konkrétnych úsekoch," odôvodnil Érsek.

 

Určite sa však podľa neho musí pokračovať v príprave novej výstavby. "Chceme spustiť nové projekty z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra (OPII) aj na podporu verejnej osobnej dopravy," avizoval Érsek. Hýbať sa musí podľa neho aj práca na dopravnom genereli či na novom stavebnom zákone.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies