Érsek sa vzdal mandátu poslanca Trnavského samosprávneho kraja

NETKY.SK • 17 Október 2016, 15:26 • 2 min
Érsek sa vzdal mandátu poslanca Trnavského samosprávneho kraja

TRNAVA - Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Árpád Ěrsek (Most-Híd) sa vzdal mandátu poslanca Trnavského samosprávneho kraja.

slovakia

left justify in out

Nahradí ho László Miklós (SMK–MKP), ktorý sa stal v krajských voľbách pred tromi rokmi prvým náhradníkom vo volebnom obvode Dunajská Streda. Predpísaný sľub poslanca vyššieho územného celku zloží v stredu 19. októbra.


Miklós je v politike známou postavou, v dvoch vládach Mikuláša Dzurindu v rokoch 1998 – 2006 bol ministrom životného prostredia. V roku 2013 mu krajskí poslanci udelili ocenenie v podobe čestného občianstva Trnavského samosprávneho kraja za celoživotný prínos v oblasti životného prostredia, vedy a vzdelávania. Miklós sa narodil 24. januára 1949 v Tornali, je autorom viacerých vedeckých prác z oblasti životného prostredia, programov, projektov a kurzov aj na zahraničných univerzitách.


Érsek sa poslaneckého mandátu vzdal písomne k 30. septembru, pretože mandát poslanca je nezlučiteľný s funkciou ministra. Do ministerskej funkcie ho vymenoval prezident Andrej Kiska na konci augusta po zmene pomerov vo vládnej koalícii.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona