Ministerstvo dopravy podporuje vzdelávanie budúcich dopravných expertov

NETKY.SK • 10 Február 2017, 16:10 • 2 min
Ministerstvo dopravy podporuje vzdelávanie budúcich dopravných expertov

BRATISLAVA – Možnosti využitia Národného systému dopravných informácií a poskytnutie kapacít Žilinského letiska pre potreby študentov boli hlavné témy včerajšieho stretnutia ministra dopravy a výstavby Árpáda Érseka s rektorkou Žilinskej univerzity Tatianou Čorejovou. Podnetom pre stretnutie je rozvíjanie vzájomnej spolupráce a vytváranie podmienok pre zefektívnenie výučby a prepájanie teórie s praxou.

slovakia

left justify in out

„Sme otvorení spolupráci s vysokými školami a akademickými inštitúciami. Teší ma, že môžeme prispieť k vzdelávaniu budúcich odborníkov v oblasti informačno-komunikačných technológií a všetkých druhov dopravy, vrátane leteckej,“ povedal minister dopravy a výstavby SR Árpád Érsek.

 

Žilinská univerzita prejavila záujem najmä o využívanie Národného systému dopravných informácií pre študijné účely. Študenti ho budú aplikovať pri plánovaní dopravnej infraštruktúry a ako podklad pre svoje záverečné práce. Študenti leteckej dopravy môžu aj naďalej využívať kapacity Žilinského letiska ako unikátneho vzdelávacieho strediska pre integrovaný letecký výcvik.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies