Érsék chce mať na stole prvý náčrt nového stavebného zákona na konci roku 2017

NETKY.SK • 15 December 2016, 08:40 • 2 min
Érsék chce mať na stole prvý náčrt nového stavebného zákona na konci roku 2017

BRATISLAVA - Minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd) by chcel mať na stole prvý náčrt nového stavebného zákona ku koncu roku 2017. Šéf rezortu dopravy to uviedol po stredajšom (14. 12.) rokovaní vlády.

slovakia

left justify in out

"Chceme ho poriadne pripraviť, to je naším cieľom," zdôraznil Érsek. V súčasnosti je prípravou zákona podľa jeho slov poverený štátny tajomník ministerstva Peter Ďurček.

 

Zároveň je zvolaná komisia, ktorá má posúdiť, či sa vypracuje úplne nový zákon, alebo sa do zákona zapracujú návrhy, ktoré zazneli vlani v pléne Národnej rady (NR) SR, keď sa rokovalo o stavebnom zákone z dielne bývalého ministra Jána Počiatka (Smer-SD). Zákon sa momentálne podľa Érseka pripravuje krok po kroku a určite bude vypočutý aj tretí sektor.

 

Prijatím nového stavebného zákona sa zaviazala vláda vo svojom Programovom vyhlásení. Aktuálny zákon totiž platí už takmer štyridsať rokov.

 

Ambícia nahradiť starú právnu normu novou tu však bola ešte počas bývalého vedenia rezortu dopravy. Vtedajší minister Počiatek pripravoval nový stavebný zákon a predložil ho aj do parlamentu. Po viacerých pripomienkach poslancov ho však z rokovania Národnej rady SR stiahol. Odôvodňoval to tým, že takýto zákon by nemal byť spolitizovaný, mala by byť na ňom zhoda naprieč celým politickým spektrom a mal by slúžiť dlhé desaťročia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies