Sara Erraniová bude proti Slovenkám v úlohe líderky

NETKY.SK • 9 Február 2017, 09:20 • 2 min
Sara Erraniová bude proti Slovenkám v úlohe líderky

Forli - Talianska tenistka Sara Erraniová sa zotavila zo zranenia lýtka a vo víkendovom zápase 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie proti Slovensku chce splniť úlohu tímovej líderky. Vo Forli sa cíti ako doma, veď dejisko duelu sa nachádza iba niekoľko kilometrov od mesta Massa Lombarda v provincii Ravenna, kde vyrastala.

slovakia

left justify in out

Finalistka Roland Garros z roku 2012 nehrala súťažný zápas od polovice januára, keď skrečovala súboj s Ruskou Jekaterinou Makarovovou na grandslamovom Australian Open. "Zranenie lýtka je už minulosťou. V uplynulých dňoch som mala horúčky, no aj tieto problémy našťastie pominuli. Zápas vo Forli v regióne Emilia Romagna bude pre mňa veľmi emotívny, cítim veľkú zodpovednosť. Teším sa, že do haly PalaGalassi ma prídu povzbudiť rodinní príslušníci i mnohí známi a kamaráti," povedala 30-ročná rodáčka z Bologne pre oficiálnu stránku Talianskej tenisovej federácie.

 

Veteránkou v talianskom tíme bude 36-ročná Francesca Schiavoneová, ktorá po sezóne plánuje ukončiť aktívnu kariéru. "Pohár federácie je pre mňa dobrá príležitosť zahrať si opäť na tej najvyššej úrovni. V tejto súťaži sa totiž hráčky vedia vybičovať k nadštandardným výkonom. Je skvelé, že 15 rokov od fedcupového debutu môžem byť stále súčasťou tímu. Budem sa snažiť odovzdať mladým hráčkam svoje skúsenosti," nechala sa počuť šampiónka Roland Garros z roku 2010.

 

Slovenky nastúpia na antuke vo Forli bez dvoch rebríčkovo najvyššie postavených hráčok Dominiky Cibulkovej a Kristíny Kučovej, nová talianska kapitánka Tathiana Garbinová však očakáva náročný zápas. "Vo Fed Cupe je rebríčkové postavenie vždy relatívne. Dôležité sú odhodlanie a ochota trpieť. Je super, že máme v tíme Saru a Francescu, ktoré písali históriu talianskeho tenisu a boli pri mnohých víťazstvách. Slovenky som pozorne študovala prostredníctvom videa a rozmýšľala som nad stratégiami, ktoré bude treba použiť pri jednotlivých hráčkach."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies