Erotický salón v Sade Janka Kráľa uspel na súde

NETKY.SK • 21 August 2013, 15:43 • 2 min
Erotický salón v Sade Janka Kráľa uspel na súde

BRATISLAVA - Erotický salón Messalina v Sade Janka Kráľa, ktorého majiteľom je spoločnosť Alcor, dnes uspel na Krajskom súde v Bratislave (KS) v dlhoročnom spore o obmedzení prevádzkovej doby salónu.

slovakia

left justify in out

KS v Bratislave dnes vo veci obmedzenia prevádzkovej doby erotického salónu Messalina v Sade Janka Kráľa zrušil rozhodnutie Miestneho úradu Bratislava-Petržalka, ktorý rozhodol nepodloženým a nezákonným spôsobom. "Preto KS toto rozhodnutie zrušil," povedal dnes pre TASR právny zástupca spoločnosti Alcor Peter Schmidl. Spor trvá už piaty rok. V roku 2010 vtedajší petržalsky starosta Milan Ftáčnik rozhodol, že na dobu jedného roka má erotický salón v chránenom Sade Janka Kráľa fungovať do polnoci. Prevádzka bola však naďalej do rána. Majiteľ zariadenia, spomínaná spoločnosť Alcor, s.r.o., totiž podala 8. júna 2010 opravný prostriedok na KS v Bratislave. Vo veci konal už aj Najvyšší súd SR.

V uplynulom volebnom období samosprávy bola existencia salónu vo verejnom sade a nesúhlas občanov s ním jednou z tém bratislavskej komunálnej politiky. Klub je v sade približne 12 rokov. Na svojej internetovej stránke uvádza, že funguje od 19.00 do 06.00 h a ponúkal služby aj fanúšikom hokejového šampionátu. Bol tam oznam, že v zmysle nariadenia petržalskej samosprávy bol nútený odstrániť svetelné tabule s logom a názvom umiestnené na budove salónu, a tak je osvetlený iba červenými neónmi na atike budovy.

Majiteľ má od roku 1994 súhlas s predĺžením prevádzkovej doby do 06.00 h denne aj súhlas Obvodného úradu životného prostredia z toho istého roka. Mestská časť už v roku 2000, starostom bol vtedy súčasný starosta Vladimír Bajan, mala dlhodobý záujem na tom, aby objekt klubu plnil kultúrno-spoločenskú a stravovaciu funkciu a slúžil návštevníkom sadu. V roku 2010 osadili v sade značku zákazu vjazdu vozidiel a mestská polícia bola požiadaná, aby pravidelne kontrolovala situáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies