Eros Ramazzotti zaspieva v Bratislave piesne zo svojho nového albumu

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 15:36 • 2 min
Eros Ramazzotti zaspieva v Bratislave piesne zo svojho nového albumu

BRATISLAVA – Slovenskému publiku sa v utorok 15. marca na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu predstaví talianska hviezda Eros Ramazzotti. V máji minulého roku vydal nový štúdiový album Perfetto (Perfect) a piesne z neho sa rozhodol podporiť na svetovom turné, ktoré začal 12. septembra doma v Rimini a 30. septembra sa predstavil aj v Košiciach. Tohtoročné pokračovanie odštartoval 14. februára v španielskej Barcelone.

slovakia

left justify in out

V poradí 13. štúdiový album Perfetto nahral v talianskej aj španielskej verzii. Obsahuje 14 piesní, sú nimi Alla Fine Del Mondo, Il Tempo Non Sente Ragione, Perfetto, Sbandando, Sogno N.3, Rosa Nata Ieri, Vivi E Vai, Un'Altra Estate, L'Amore E' Un Modo Di Vivere, Il Viaggio, Tu Gelosia, Sei Un Pensiero Speciale, Buon Natale (Se Vuoi) a Tra Vent'Anni, viaceré z nich zaznejú aj v Bratislave.

 

 

Album nahrával 52-ročný spevák v Los Angeles, Miláne a Ríme. Každý jeho krok sprevádzal jeho dlhoročný spolupracovník Claudio Guidetti, bubeník Vinnie Colaiuta (spolupracoval napríklad s Joni Mitchell, Herbie Hancockom, Quincy Jonesom alebo Leonardom Cohenom) a gitarista Michael Landau (Michael Jackson, James Taylor, Miles Davis). Podľa odborníkov je tento album návratom k jeho klasickej tvorbe, teda ďaleko od elektronických zvukov a iných experimentov. Tieto slová potvrdil aj pilotný singel Alla Fine Del Mondo, kde sa spevák pohráva dokonca s country. Album Perfetto, ktorý vydal celkove v 60 krajinách, je nástupcom úspešného albumu Noi z novembra 2012.

 

Rodák z Ríma, spevák a skladateľ Eros Ramazzotti (*28.10.1963, rodený Eros Luciano Walter Ramazzotti) vydal v roku 1985 debutový album Cuori agitati. Už tým prvým sa dostal do povedomia. Ďalšie dva Nuovi eroi (1986) a In certi momenti (1987) sa dostali na prvé miesto. Dva albumy naspieval aj po španielsky. V októbri 2007 vydal kompilačný album e2, v máji 2009 vyšiel album Ali e Radici (Roots & Wings). Prvým singlom z neho bola pieseň Parla con me, ktorá sa dostala na prvé miesto domácej hitparády. V novembri 2012 vydal v poradí 12. album Noi. Úspešné sú jeho duetá Non siamo soli s Rickym Martinom, Cose della vita s Tinou Turner, Piu che puoi so Cher či I Belong To You s Anastaciou. V talianskom TOP 40 rebríčku mal zatiaľ 25 piesní, deväť z nich sa dostalo na prvé miesto. Populárny je v Európe, v anglickej hitparáde sa zatiaľ nepresadil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona