Eros Ramazzotti vydal nový štúdiový album Perfetto, predstaví ho aj na Slovensku

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 16:45 • 2 min
Eros Ramazzotti vydal nový štúdiový album Perfetto, predstaví ho aj na Slovensku

BRATISLAVA - Talianska hviezda Eros Ramazzotti vydal nový štúdiový album s názvom Perfetto. Okrem rodnej taliančiny vychádza zároveň aj v španielskej verzii.

slovakia

left justify in out

Nová štúdiovka obsahuje 14 piesní, sú nimi Alla Fine Del Mondo, Il Tempo Non Sente Ragione, Perfetto, Sbandando, Sogno N.3, Rosa Nata Ieri, Vivi E Vai, Un'Altra Estate, L'Amore E' Un Modo Di Vivere, Il Viaggio, Tu Gelosia, Sei Un Pensiero Speciale, Buon Natale (Se Vuoi), štrnástou je skladba Tra Vent'Anni. 
     

Album nahrával spevák v Los Angeles, Miláne a Ríme. Každý jeho krok sprevádzal jeho dlhoročný spolupracovník Claudio Guidetti, bubeník Vinnie Colaiuta (spolupracoval napríklad s Joni Mitchell, Herbie Hancockom, Quincy Jonesom alebo Leonardom Cohenom) a gitarista Michael Landau (Michael Jackson, James Taylor, Miles Davis).
     

Podľa zasvätených je album Perfetto návratom Erosa Ramazzottiho k jeho klasickej tvorbe, teda ďaleko od elektronických zvukov a iných experimentov. Tieto slová potvrdzuje pilotný singel Alle Fine Del Mondo, kde sa spevák pohráva dokonca s country. Na prvé počutie pesnička s veľkými hitovými ambíciami už bola nasadená v mnohých európskych rádiách a dočkala sa veľmi vrúcneho prijatia aj zo strany fanúšikov. 
     

Album Perfetto, ktorý vychádza celkove v 60 krajinách, je nástupcom úspešného albumu Noi z novembra 2012. Eros Ramazzotti vydanie nového albumu podporí aj veľkým svetovým turné, ktoré odštartuje 12. septembra v talianskom meste Rimini. Nezabudne ani na slovenských fanúšikov, ktorí si ho naživo budú môcť vychutnať 30. septembra v košickej Steel aréne.
     

Rodák z Ríma, spevák a skladateľ Eros Ramazzotti (*28.10.1963, rodený Eros Luciano Walter Ramazzotti) vydal v roku 1985 debutový album Cuori agitati. Už tým prvým sa dostal do povedomia. Ďalšie dva Nuovi eroi (1986) a In certi momenti (1987) sa dostali na prvé miesto. Dva albumy naspieval aj po španielsky. V októbri 2007 vydal kompilačný album e2, v máji 2009 vyšiel album Ali e Radici (Roots & Wings). Prvým singlom z neho bola pieseň Parla con me, ktorá sa dostala na prvé miesto domácej hitparády. V novembri 2012 vydal v poradí dvanásty album Noi. Úspešné sú jeho duetá Non siamo soli s Rickym Martinom, Cose della vita s Tinou Turner, Piu che puoi so Cher či I Belong To You s Anastaciou. V talianskom TOP 40 rebríčku mal zatiaľ 25 piesní, deväť z nich sa dostalo na prvé miesto. Populárny je v Európe, v anglickej hitparáde sa zatiaľ nepresadil.
     

TASR informovala Dominika Dirgasová, PR manažérka spoločnosti Universal Music.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies