Eros Ramazzotti na Perfetto Tour: Grazie Bratislava

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 09:02 • 2 min
Eros Ramazzotti na Perfetto Tour: Grazie Bratislava

BRATISLAVA – Grazie Bratislava zaznelo viackrát v priebehu utorkového večera (15.3.) na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Ďakoval známy taliansky spevák a muzikant Eros Ramazzotti, ktorý prišiel v rámci svetového Perfetto Tour predstaviť do slovenskej metropoly svoj najnovší štúdiový album. A mal aj začo, pretože zaplnená aréna vytvorila výbornú atmosféru.

slovakia

left justify in out

Pod názvom Perfetto vydal Ramazzotti v máji minulého roku trinástu štúdiovku, ktorá ponúka štrnásť nových songov. Album nahrával tento 52-ročný spevák v Los Angeles, Miláne a Ríme. Každý jeho krok sprevádzal jeho dlhoročný spolupracovník Claudio Guidetti, bubeník Vinnie Colaiuta a gitarista Michael Landau. Album Perfetto, ktorý vydal celkove v 60 krajinách, naspieval v talianskej aj španielskej verzii.

 

Svoj koncert Ramazzotti začínal skladbou L'ombra del gigante z úspešného albumu Stilelibero (vydaný v októbri 2000). Nasledovali Il tempo non sente ragione a titulná Perfetto z novinkového albumu Perfetto, Stella gemella z albumu Dove c' é musica (vydaný v máji 1996), Favola z albumu Tutte storie (vydaný v auguste 1993) a Rosa nata ieri, opäť z albumu Perfetto. A už došlo na hity - postupne Piu che Puoi, Se bastasse una canzone a Terra Promessa, s ktorou vo februári 1984 ako začínajúci interpret vystúpil na známom festivale v San Remo.

 

Opäť sa vrátil k novinkovému albumu s dvojicou skladieb Sei un pensiero speciale a Tra vent' anni, nasledoval hit Una storia importante, staršia skladba Adesso tu z druhého albumu Nuovi eroi (2006), známe piesne L'Aurora, Un' altra te, Dove c' é musica z rovnomenného albumu, Un' emozione per sempre a Un attimo di pace. Do záveru ponúkol trojicu songov Cose de la vita, Musica é a Un angelo disteso al sole.

 

Z Bratislavy sa bez prídavku neodchádza a platilo to aj pre Erosa Ramazzottiho. Dal dva v podobe známych hitov Fuoco nel fuoco a Piu bella cosa. K úspechu koncertu prispela sprievodná skupina, dobrý zvuk, elegantné svetlá aj zadná projekcia, ktorá prestrihávala dokrútky s reálnymi zábermi do hľadiska. Eros narobil aj starosti ochranke, keď párkrát zbehol z pódia k divákom. To hlavné na záver: samotný spevák ostal v priebehu koncertu pár krát prekvapený, keď diváci zborovo odspievali refrény viacerých známych hitov, medzi nimi Se bastasse una canzone či Un' altra te.

 

Pokračovanie turné, ktoré začal minulý rok, Ramazzotti odštartoval 14. februára v španielskej Barcelone, kde sa stretol aj s Lionelom Messim a chvíľu si aj zahrali futbal. Z Bratislavy vedie jeho cesta do Mníchova, kde vystúpi 17. marca v Olympiahalle, 19. marca hrá v Luxemburgu, 21. marca vo švajčiarskej Ženeve, 23. marca v Paríži.

 

Spevák a skladateľ Eros Ramazzotti (*28.10.1963, Rím, rodený Eros Luciano Walter Ramazzotti) vydal v roku 1985 debutový album Cuori agitati. Už tým prvým sa dostal do povedomia. Ďalšie dva Nuovi eroi (1986) a In certi momenti (1987) sa dostali na prvé miesto. Dva albumy naspieval aj po španielsky. V októbri 2007 vydal kompilačný album e2, v máji 2009 vyšiel album Ali e Radici (Roots & Wings). Prvým singlom z neho bola pieseň Parla con me, ktorá sa dostala na prvé miesto domácej hitparády. V novembri 2012 vydal v poradí dvanásty album Noi. Úspešné sú jeho duetá Non siamo soli s Rickym Martinom, Cose della vita s Tinou Turner, Piu che puoi so Cher či I Belong To You s Anastaciou. V talianskom TOP 40 rebríčku mal zatiaľ 25 piesní, deväť z nich sa dostalo na prvé miesto. Populárny je v Európe, v anglickej hitparáde sa zatiaľ nepresadil. Eros je druhýkrát ženatý, s modelkou a herečkou Maricou Pellegrinelli má dve deti - dcéru Raffaelu a syna Gabria Tullia, z prvého manželstva so švajčiarskou modelkou Michelle Hunziker má dcéru Auroru Sophie.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona