Erling Haaland prestúpil do Borussie Dortmund

NETKY.SK • 29 December 2019, 16:18 • 2 min
Erling Haaland prestúpil do Borussie Dortmund

DORTMUND - Nórsky futbalový talent Erling Haaland prestúpil do Borussie Dortmund. Informáciu priniesla agentúra SID, podľa ktorej sa 19-ročný útočník Red Bullu Salzburg upísal nemeckému vicemajstrovi do roku 2024.

slovakia

left justify in out

K mužstvu sa pripojí v januári a odštartuje s ním prípravu na jarnú časť Bundesligy. "Napriek mnohým ponukám špičkových európskych klubov sa Erling rozhodol spojiť svoju budúcnosť s Dortmundom. Naša vytrvalosť sa vyplatila," uviedol generálny manažér klubu Hans-Joachim Watzke.

 

img

 

Haaland má za sebou mimoriadne vydarenú jesennú časť sezóny. V rámci rakúskej najvyššej súťaže skóroval 16-krát v štrnástich dueloch. V skupinovej fáze Ligy majstrov 2019/2020 zaznamenal 8 gólov v šiestich stretnutiach. Záujem o mladého Nóra okrem Dortmundu malo aj RB Lipsko, Manchester United či Juventus Turín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona