Eriksen si opäť užíva futbal, na trávnik sa vrátil po ôsmich mesiacoch

NETKY.SK • 18 Február 2022, 09:44 • 2 min
Eriksen si opäť užíva futbal, na trávnik sa vrátil po ôsmich mesiacoch

LONDÝN – Deň svätého Valentína mal pre dánskeho futbalistu Christiana Eriksena tento rok špeciálny význam. Futbalista totiž po prvýkrát od hrôzostrašného kolapsu na majstrovstvách Európy zasiahol do súťažného zápasu.

slovakia

left justify in out

Eriksen navyše oslávil 14. februára 30. narodeniny, a tak išlo o mimoriadne radostný deň. Futbalista Brentfordu si v prípravnom zápase proti Southendu United zahral 60 minút a asistenciou prispel k víťazstvu svojho klubu v pomere 3:2. Eriksen, ktorý sa do Premier League vrátil počas zimného prestupového obdobia, mal podľa britských médií v úvode stretnutia dvakrát šancu skórovať, vychytal ho však hosťujúci brankár Collin Andeng Ndi. Zápas sa odohral bez divákov.

 

 

Rodák z Middelfartu podpísal s Brentfordom zmluvu do konca sezóny, predtým pôsobil v Interi Miláno, kde však nemohol pokračovať kvôli voperovanému kardioverteru – defibrilátoru. Pravidlá najvyššej talianskej súťaže nepovoľujú štart futbalistom s prístrojmi monitorujúcimi srdcový rytmus.

 

 

Nechýbalo veľa a 12. jún 2021 by sa do histórie futbalu zapísal čiernymi písmenami. V stretnutí európskeho šampionátu medzi Dánskom a Fínskom sa totiž najväčšia hviezda dánskeho výberu zložila na zem a futbalový svet sa na chvíľu zastavil. Eriksen odpadol v závere prvého polčasu a na mieste ho museli oživovať záchranári, našťastie sa však dostal z najhoršieho a počas operácie dostal prístroj, s ktorým v holandskej najvyššej súťaži hráva napríklad Daley Blind v drese Ajaxu Amsterdam.

 

 

Eriksen sa v minulosti vyjadril, že by sa chcel vrátiť do národného tímu a zahrať si na blížiacich sa Majstrovstvách sveta v Katare. V drese Dánska doteraz odohral 109 zápasov a strelil 36 gólov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies