Erika a Štefana odsúdil súd na 12 a 20 rokov, odvolali sa

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 11:04 • 2 min
Erika a Štefana odsúdil súd na 12 a 20 rokov, odvolali sa

KOŠICE – Za vraždy na Zemplíne odsúdil košický okresný súd Erika A. na trest odňatia slobody v trvaní 12 rokov a Štefana F. na trest odňatia slobody na 20 rokov v najprísnejšej nápravnovýchovnej skupiny.

slovakia

left justify in out

Súd uznal za vinného aj Branislava A., ktorý si odpykáva trest odňatia slobody na doživotie, a vzhľadom nato upustil od jeho ďalšieho potrestania. Ako dnes informovala hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová, všetci traja obžalovaní sa proti rozsudku odvolali.

 

„Senát Okresného súdu Košice I uznal vinnými z trestného činu vraždy (Jaroslava B.) obžalovaných Branislava a Erika A. Súd uložil Erikovi A. trest 12 rokov odňatia slobody so zaradením do tretej nápravnovýchovnej skupiny a ochranný dohľad na jeden rok, v prípade jeho brata Branislava, ktorý si už odpykáva výnimočný doživotný trest, súd upustil od uloženia súhrnného trestu. Za vraždu Ivana Š. senát Okresného súdu Košice I uložil obžalovanému Štefanovi F. trest 20 rokov odňatia slobody so zaradením do tretej nápravnovýchovnej skupiny a ochranný dohľad v trvaní troch rokov,“ informovala Gálová. 

 

Pojednávania sa konali za sprísnených bezpečnostných opatrení v ústave pre výkon väzby v Košiciach, 

Podľa obžaloby Erik A. nahovoril svojho brata Branislava A., aby odstránil Jaroslava Baláža, prezývaného Buvar. Braňo spolu so Štefanom F. Buvara zavraždili vo februári 2001 a zakopali pri obci Krišovská Liesková. Štefan F. podľa obžaloby zavraždil v roku 2003 aj Ivana Skapinyeca, ktorého potom zakopal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies