Erik Varga sa teší na sladkosti, ale najmä na pohodu a pokoj

NETKY.SK • 23 December 2015, 16:08 • 2 min
Erik Varga sa teší na sladkosti, ale najmä na pohodu a pokoj

BRATISLAVA - Slovenský reprezentant v športovej streľbe Erik Varga má za sebou náročný rok, v ktorom však zvládol vrchol sezóny a na majstrovstvách sveta v talianskom Lonate obhájil titul v trape mužov.

slovakia

left justify in out

"Celý rok bol obdobím prekonávania prekážok, ale psychicky som to aj vďaka podpore najbližších ustál. Pozitívna energia od ľudí, ktorí žijú streľbou a stoja pri mne, mi pomáha napredovať. Bol by som rád, keby to tak pokračovalo aj v olympijskom roku. Nie som však jasnovidec a dopredu sa to dá len ťažko predpovedať, obzvlášť pri náročnosti streľby. Ja som skromný človek, nerád lietam vysoko, lebo odtiaľ sa dá rýchlo spadnúť. Príprava na olympijskú sezónu bude určite svedomitá a čas ukáže, čo sa z toho podarí," uviedol Erik Varga, ktorý patrí medzi slovenské olympijské medailové nádeje v Riu de Janeiro: "Uvedomujem si, že očakávania boli, sú i budú. Na OH príde každý pripravený, takže človek môže skončiť prvý, ale i posledný. Dôležitá bude psychika, preteky sa rozhodnú v hlave."


Tohtoročné úspechy vyniesli Vargu na 4. miesto v ankete KŠR SSN Športovec roka 2015. Ocitol sa v spoločnosti ďalších majstrov sveta - cyklistu Petra Sagana či atléta Mateja Tótha, pred ním skončil aj hokejista Marián Hossa. "Cyklistika, futbal, hokej i niektoré ďalšie športy sú mediálne inde ako športová streľba, sú populárnejšie, čiže ťažko sa to porovnáva. Ľudia si myslia, že človek si len tak zastrieľa, ale je to tiež veľmi náročné športové odvetvie," poznamenal člen ŠCP Bratislava, ktorý priznal, že má bližšie k bicyklu ako ku chôdzi. "Určite mi je bližší bicykel, s rodinou si z času na čas vyletnícky zajazdíme. Ja som nikdy nebol atlét preferujúci dlhé trate."


V utorok večer absolvoval Erik Varga slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety v novej budove SND v Bratislave. Splnil si poslednú oficiálnu povinnosť pred vianočnými sviatkami. "Puška išla momentálne bokom, trénovať nebudem. V najbližších dňoch sa plánujem venovať rodine, poľovníctvu, prechádzkam v prírode, aby som načerpal sily do budúceho roka. Prípravu do OH ešte nemám rozplánovanú, nechal som to zatiaľ ležať. Chcem si oddýchnuť a tráviť čas s najbližšími, lebo počas sezóny je to náročné," priblížil náplň najbližších dní 39-ročný rodák zo Šale, ktorý si počas sviatkov aj dopraje.


"Manželka sa o mňa dobre stará. Ona je na životosprávu špecialistka, vie čo treba i čo sa nesmie. Počas sviatkov si však doprajem aj sladkosti, takže možno v tomto smere trochu zhreším, ale to sa neskôr vykompenzuje. Potešia ma rôzne sladkosti, koláčiky a vianočná ryba, ale predovšetkým pocit pohody a pokoja," prezradil zverenec trénera Branislava Slamku, ktorý jasne definoval aj svoje želanie pod stromček: "Zdravie, šťastie, pokoj. Nech je každý spokojný a zažíva veľa radosti."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies