Erik Černák opäť bodoval, Tampa Bay je na čele celej NHL

NETKY.SK • 22 Marec 2021, 11:04 • 2 min
Erik Černák opäť bodoval, Tampa Bay je na čele celej NHL

USA - Aj pol roka po zisku Stanleyho pohára je Tampa Bay Lightning najlepším tímom NHL. Po nedeľňajšom triumfe vo floridskom derby nad Panthers 5:3 majú zverenci Jona Coopera na konte už 48 bodov, čo je o štyri viac ako ďalšie tri kluby. Triumf nad Floridou v Amalia Arene bol štvrtý v neprerušenej sérii a siedmy z ostatných deviatich zápasov.

slovakia

left justify in out

"Mali sme päť zápasov počas siedmich dní a bolo to mentálne náročné. Vedeli sme, že v tejto sezóne budú zápasy natlačené jeden za druhým, ale päť za sedem dní, to som nezažil ani v AHL. Aj preto som šťastný, ako sme to zvládli," uviedol útočník Tampy Bay Alex Killorn na webe NHL.

 


Práve po góle Killorna sa v 32. min Tampa Bay prvýkrát ujala vedenia 2:1, ale gól bol aj dielom slovenského obrancu Erika Černáka. Dvadsaťtriročný slovenský obranca odohral 22:14 min a okrem deviatej asistencie a desiateho bodu v sezóne si pripísal aj štyri plusové body a štyri bodyčeky.

 

S top zadákmi na ľade 

V oboch týchto štatistikách bol najlepší zo všetkých aktérov na ľade. Slovenský bek v prvej tretine nastupoval po boku Ryana McDonagha, ale potom sa tento Američan zranil v spodnej časti tela a zvyšok zápasu sa Černák pohyboval najmä pri elitnom obrancovi Lightning Švédovi Victorovi Hedmanovi.

 

Dvojka v bráne sa ukázala v plnej sile 

Prvou hviezdou zápasu sa stal brankár Curtis McElhinney, ktorý vykryl 29 z 32 pokusov hráčov Floridy. "Už na začiatku zápasu na mňa mierilo veľa striel, preto som sa rýchlo dostal do správneho tempa. A zvíťaziť je vždy skvelý pocit. Náš súper pred sezónou urobil niekoľko zmien a hrá veľmi dobre," povedal už 37-ročný Curtin McElhinney, ktorý je v tíme Tampy Bay stabilná dvojka za najlepším brankárom NHL Andrejom Vasilevským.

 

img


O triumfe obhajcu Stanley Cupu v zápase, na ktorý povolili vstup 3800 divákom, rozhodol presilovkovým gólom v 51. min Tyler Johnson. "V zápase sme ubránili niekoľko ťažkých presiloviek súpera a sami sme z jednej skórovali. Viackrát sme viedli, ale oni sa zakaždým dotiahli. Nemali sme čas vydýchnuť si, no zvládli sme to," komentoval tréner Tampy Bay Jon Cooper.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona