Ericsson v USA zaplatí vyše 1 mld. USD v rámci urovnania obvinenia z korupcie

NETKY.SK • 8 December 2019, 14:2 • 2 min
Ericsson v USA zaplatí vyše 1 mld. USD v rámci urovnania obvinenia z korupcie

BRATISLAVA - Švédska firma Ericsson, ktorá je jedným z najväčších výrobcov telekomunikačných zariadení na svete, súhlasila so sankciou v sume vyše 1 mld. USD, aby v USA urovnala obvinenia z korupcie.

slovakia

left justify in out

Oznámilo to americké ministerstvo spravodlivosti. Ministerstvo uviedlo, že spoločnosť "priznala dlhoročnú korupciu v piatich krajinách s cieľom upevniť svoje postavenie v telekomunikáciách". Informuje o tom portál bbc.com.

Americké ministerstvo spravodlivosti uviedlo, že firma Ericsson sa korupcie dopúšťala v Číne, Vietname, Indonézii, Kuvajte a Džibuti. Spoločnosť Ericsson sa k správe ihneď nevyjadrila, ale ešte v septembri uviedla, že vyčlenila 1,2 mld. USD na pokrytie možných pokút vyplývajúcich z amerického vyšetrovania. Súčasťou urovnania je pokuta 520 mil. USD zo strany ministerstva spravodlivosti USA a platba 540 mil. USD americkej Komisii pre cenné papiere a burzy (SEC).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona