Ericsson v lete prepustí tisíce zamestnancov, zvažuje ďalšie veľké škrty

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 17:07 • 2 min
Ericsson v lete prepustí tisíce zamestnancov, zvažuje ďalšie veľké škrty

ŠTOKHOLM - Švédsky výrobca telekomunikačných zariadení Ericsson plánuje počas leta prepustiť tisíce zamestnancov. Spoločnosť navyše pre útlm na trhu zvažuje ďalšie veľké škrty nákladov. Informovali o tom v utorok švédske noviny Svenska Dagbladet.

slovakia

left justify in out

Ericsson odmietol informácie komentovať. Potvrdil však, že je na dobrej ceste, aby do roku 2017 dosiahol skôr oznámené ročné úspory nákladov vo výške 9 mld. švédskych korún (SEK) v porovnaní s úrovňou z roku 2014.


Ericsson na konci prvého štvrťroku zamestnával vyše 115 tisíc pracovníkov, pričom na konci minulého roka to bolo o tisíc viac. Podľa švédskych novín spoločnosť plánuje toto leto prepustiť 3 až 4 tisíc zamestnancov a neskôr môžu odísť ďalšie tisíce pracovníkov.


Švédska spoločnosť s vedúcim postavením na trhu s mobilnou infraštruktúrou zápasí s problémami pri dosahovaní rastu v danom odvetví, keďže väčšina najnovšej generácie sietí je už najmä v hospodársky vyspelých krajinách vybudovaná. Po tom, čo štvrťročný zisk a tržby spoločnosti nenaplnili očakávania, Ericsson uviedol, že v dôsledku spomalenia trhu v Európe a v Latinskej Amerike podstúpi ďalšie znižovanie nákladov. Nespresnil však, aké veľké budú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies