Ericsson kúpil Mediaroom od Microsoftu

NETKY.SK • 6 September 2013, 12:02 • 2 min
Ericsson kúpil Mediaroom od Microsoftu

BRATISLAVA - Telekomunikačná spoločnosť Ericsson vo štvrtok ukončila akvizíciu spoločnosti Mediaroom, ktorá zabezpečuje televízne vysielanie cez internet. Informovala o tom telekomunikačná spoločnosť.

slovakia

left justify in out

Podľa senior viceprezidenta a šéfa Business Unit Support Solutions v Ericssone Pera Borgklinta, zakomponovaním Mediaroom do portfólia by mal narásť počet predplatiteľov o 18 % každý rok, až kým sa v roku 2015 neustáli na počte 105 miliónov predplatiteľov. Ericsson Mediaroom, ako znie nový názov firmy, sa stal súčasťou divízie Ericsson Business Unit Support Solutions.

Mediaroom je najbežnejšou internet protocol television, ktorú využíva 13 miliónov domácností a celkový počet set - top boxov je približne 24 miliónov po celom svete. 

Spoločnosť Ericsson je popredným medzinárodným dodávateľom telekomunikačných technológií a služieb. Ponúka služby, software a infraštruktúru informačných a komunikačných technológií určených telekomunikačným operátorom a iným odvetviam. V súčasnosti pôsobí vo viac než 180 krajinách a celkovo zamestnáva vyše 100 tis. pracovníkov. Firma so sídlom v Štokholme vznikla v roku 1876.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies