Ericsson automatizuje proces optimalizácie mobilných sietí

NETKY.SK • 28 Marec 2012, 11:43 • 2 min
Ericsson automatizuje proces optimalizácie mobilných sietí

Ericsson automatizuje proces optimalizácie mobilných sietí

slovakia

left justify in out

img

Spoločnosť Ericsson uviedla na trh  riešenie SON Optimization Manager, ktoré automaticky optimalizuje výkon mobilných sietí. Toto riešenie rozširuje samoorganizujúce sa funkcie siete vyvinuté pre siete LTE, využívajúce viac štandardov a dodané rôznymi dodávateľmi.
      Riešenie pomáha mobilným operátorom maximálne využiť existujúcu sieťovú infraštruktúru v rámci stratégie heterogénnych sietí pripravených na budúcnosť.
      Rýchly nárast počtu chytrých telefónov a mobilného vysokorýchlostného pripojenia dramaticky zvýšil dostupnosť informácií na cestách, súčasne však výrazne zvýšil zložitosť sietí mobilných operátorov, ktorých správa je teraz náročnejšia. Rovnako vzrástlo očakávanie spotrebiteľov od mobilných operátorov – nie sú ochotní tolerovať nízku kvalitu služieb alebo prerušené hovory. Nové riešenie je určené pre samoorganizujúce sa siete (SON), automatizuje proces optimalizácie kapacít, pokrytia a kvality mobilných sietí.
      Konečným výsledkom je, že užívatelia môžu pozorovať menej prerušených hovorov a komfortnejšie prehliadanie obsahu internetu a mobilní operátori docielia spokojnejších zákazníkov, úspory prevádzkových nákladov a vyšší objem prenosov a príjmov z existujúcich sietí.
      Nové riešenie rozširuje samoorganizujúce sa funkcie aj na existujúce siete bez ohľadu na počet využívaných dodávateľov a štandardov.
      V súčasnosti sa v sieťach od Ericssonu uskutočňuje viac ako 40 % celosvetovej mobilnej komunikácie a spoločnosť zabezpečuje servis sietí zákazníkov s viac než 2 miliardami užívateľov. Pôsobí v 180 krajinách a zamestnáva viac než 100.000 pracovníkov. V roku 2011 boli tržby vyše 30 miliárd eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies