Eric Clapton musel pre chorobu presunúť dva koncerty

NETKY.SK • 25 Marec 2017, 14:24 • 2 min
Eric Clapton musel pre chorobu presunúť dva koncerty

LONDÝN - Anglický gitarista a spevák Eric Clapton presunul zo zdravotných dôvodov dva koncerty, ktoré mal dnes a v nedeľu odohrať v kalifornskom Inglewoode.

slovakia

left justify in out

Urobil tak na odporúčanie lekára, keďže má bronchitídu a musí sa liečiť. Hudobník o zmene v turné informoval prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde tiež zverejnil náhradné termíny vystúpení, a to konkrétne 13. a 18. septembra. Sedemdesiatjedenročný hudobník má okrem toho v Inglewoode naplánované koncerty aj na 15. a 16. septembra. 

Eric Patrick Clapton je považovaný za jedného z najlepších gitaristov na svete. Magazín Rolling Stone ho v roku 2004 zaradil medzi najlepších hudobníkov v dejinách. Jeho meno je trikrát zapísané v Rock'n'rollovej sieni slávy - dostal sa tam ako sólový umelec, aj ako člen skupín The Yardbirds a Cream. Na svojom konte má 17 cien Grammy a v roku 2004 si prevzal Rad britského impéria (CBE). Medzi jeho najznámejšie piesne patria napríklad Layla, Tears In Heaven, Change The World, Cocaine, Wonderful Tonight, Lay Down Sally či coververzia hitu I Shot The Sheriff Boba Marleyho. V marci 2011 vydražil za viac než 2,15 milióna amerických dolárov vyše 70 hudobných nástrojov a ďalšie vybavenie, pričom výťažok z aukcie venoval na konto protidrogového a protialkoholického strediska Crossroads Centre na ostrove Antigua. Toto centrum založil v roku 1998 po tom, ako porazil vlastnú závislosť od alkoholu a drog. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies