Eric Cantona: Didier Deschamps nominoval hráčov Francúzska na základe rasy

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 19:07 • 2 min
Eric Cantona: Didier Deschamps nominoval hráčov Francúzska na základe rasy

PARÍŽ – Legenda Manchestru United Eric Cantona vyslovil názor, že reprezentačný tréner Francúzska Didier Deschamps nominoval hráčov na základe ich rasy.

slovakia

left justify in out

Bývalý útočník Červených diablov nemá dobrý vzťah s trénerom francúzskeho výberu a bol veľmi prekvapený, keď videl, že Karim Benzema a Hatem Ben Arfa nefigurujú v nominácii na Euro 2016. Dvojica hráčov má za sebou skvelú sezónu, keď boli oporami svojich tímov. Obzvlášť forma Ben Arfu vo francúzskej Ligue 1 bola pôsobivá.

 



"Benzema je skvelý hráč. Ben Arfa je skvelý hráč," povedal Cantona. "Deschamps má však naozaj pravé francúzske meno. Možno je jediný vo Francúzsku so skutočne francúzskym menom. Nikto z jeho rodiny sa nezmiešal s nikým. Viete, rovnako ako Mormóni v Amerike. Takže nie som prekvapený, že využil situáciu okolo Benzemu, aby ho nenominoval. Obzvlášť potom, čo francúzsky premiér Valls povedal, že by nemal hrať za Francúzsko. Ben Arfa je momentálne možno najlepším hráčom vo Francúzsku. Ale aj tento hráč má svoje korene inde. Môžem si to myslieť."

 



Cantona reagoval na novinársku otázku, či naznačuje, že Deschamps diskriminuje hráčov, slovami: "Možno nie, ale možno áno. Prečo nie? Jedna vec je istá - Benzema a Ben Arfa sú dvaja z najlepších hráčov vo Francúzsku a nebudú hrať na majstrovstvách Európy. Isté je aj to, že Benzema aj Ben Arfa sú severoafrického pôvodu. Takže diskusia je otvorená."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies