Erdogan: Ženy a mužov nemožno klásť na rovnakú úroveň

NETKY.SK • 24 November 2014, 18:14 • 2 min
Erdogan: Ženy a mužov nemožno klásť na rovnakú úroveň

ANKARA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan dnes opäť vyvolal rozruch, keď vyhlásil, že ženy nie sú rovné mužom a obvinil feministky, že nechápu zvláštny štatút, ktorý islam prisudzuje matkám, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

 Vo svojom príhovore pred účastníkmi stretnutia na tému ženy a spravodlivosť, ktoré sa dnes konalo v Istanbule, Erdogan povedal, že muži a ženy sú stvorení odlišne a nikto nemôže očakávať, že ženy budú vykonávať tie isté profesie ako muži, pričom matky majú vysoké postavenie, ktoré môžu dosiahnuť iba ony.
     

"Ženy a mužov nemožno klásť na rovnakú úroveň. Je to proti prírode. (Ženy a muži) sú stvorení odlišne. Majú odlišné povahy. A odlišnú konštitúciu," povedal turecký prezident.
     

Erdogan, ktorý je podľa agentúry AP pravoverný moslim, svojimi provokatívnymi vyhláseniami často čerí hladinu verejnej mienky. Tento mesiac sa už o rozruch postaral svojím tvrdením, že moslimovia objavili Ameriku ešte pred Krištofom Kolumbom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona