Erdogan: Za výbuchom v Istanbule je zrejme samovražedný útočník sýrskeho pôvodu

NETKY.SK • 12 Január 2016, 13:36 • 2 min
Erdogan: Za výbuchom v Istanbule je zrejme samovražedný útočník sýrskeho pôvodu

ISTANBUL - Strojcom bombového útoku, pri ktorom dnes v centre tureckého Istanbulu zahynulo najmenej desať ľudí a ďalších 15 utrpelo zranenia, je pravdepodobne samovražedný atentátnik sýrskeho pôvodu, uviedol dnes podľa agentúry AP turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

slovakia

left justify in out

Erdogan povedal, že medzi obeťami dnešného útoku na Námestí sultána Ahmeda v historickom centre Istanbulu neďaleko Modrej mešity sú tureckí občania aj zahraniční turisti.

 

"Odsudzujem teroristický čin v Istanbule, ktorý bol vyhodnotený ako útok samovražedného atentátnika sýrskeho pôvodu. Žiaľ, máme desať mŕtvych vrátane tureckých občanov a cudzincov... ďalších 15 ľudí utrpelo zranenia," uviedol dnes Erdogan na stretnutí s tureckými veľvyslancami v Ankare, ktoré v priamom prenose odvysielala turecká televízia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona