Erdogan vyzýva ľudí, aby do bánk vložili zlato, ktoré majú doma

NETKY.SK • 25 Marec 2021, 06:23 • 2 min
Erdogan vyzýva ľudí, aby do bánk vložili zlato, ktoré majú doma

Turecký vodca taktiež vyzval zahraničných investorov, aby sa nebáli a ďalej dôverovali tureckej ekonomike.

slovakia

left justify in out

Tieto slová vyriekol v nadväznosti na prepustenie guvernéra tamojšej centrálnej banky. Ide už o tretieho guvernéra v priebehu necelých dvoch rokov.

 Novým guvernérom sa stal Sahap Kavcioglu, profesor bankovníctva, ktorý sa zasadzuje za nižšie úroky v súlade s Erdoganovou ekonomickou politikou.

Erdogan už dlhšie tvrdí, že vysoké úrokové sadzby spôsobujú infláciu. V skutočnosti vyššie sadzby zvyčajne posilňujú menu a pomáhajú bojovať proti inflácii.

 

img

„Vyzývam zahraničných investorov, ktorí podnikajú v našej krajine, aby dôverovali sile a potenciálu Turecka,“ uviedol Recep Tayyip Erdogan počas prejavu. „Výkyvy z ostatných dní rozhodne neodrážajú princípy tureckej ekonomiky, skutočnú dynamiku, potenciál ani jej budúcnosť,“ dodal.

Turecký vodca Recep Tayyip Erdogan  dokonca vyzval občanov, aby vložili do bánk valuty alebo zlato, ktoré majú doma. Majú tak pomôcť národnej ekonomike. Taktiež podotkol, že Turecko sa bude snažiť napraviť problémové vzťahy a prilákať zahraničné investície.

 

img

 

„Naďalej budeme formovať naše vzťahy s každou krajinou od USA po Rusko, od Európskej únie po arabské štáty, v súlade so záujmami Turecka a očakávaniami našich ľudí,“ skonštatoval Erdogan.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies