Erdogan: Výsledky eurovolieb signalizujú nárast rasistických nálad

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 15:51 • 2 min
Erdogan: Výsledky eurovolieb signalizujú nárast rasistických nálad

ANKARA - Výsledky tohtoročných volieb do Európskeho parlamentu (EP) jasne naznačujú nebezpečenstvo vzrastajúceho rasizmu na starom kontinente. Uviedol to dnes turecký premiér Recep Tayyip Erdogan, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Voľby podľa neho ukázali, že dlhodobé obavy Turecka ohľadom rasistických nálad a narastajúceho počtu rasovo motivovaných útokov v Európe sú "opodstatnené a správne".
     

Erdogan svoje postrehy prezentoval počas prejavu pred členmi svojej vládnucej strany v parlamente krátko po tom, ako vo voľbách do EP zaznamenal výrazný úspech francúzsky Národný front (FN) a iné krajne pravicové strany, ktoré sú proti EÚ a prisťahovalectvu. Mnohé z nich vystupujú aj proti snahám Ankary o vstup do únie.
     

Podľa premiéra by práve členstvo Turecka, kde žije moslimská väčšina, bolo "protilátkou" rasizmu a antisemitizmu v EÚ. "Európa potrebuje Turecko viac než Turecko Európsku úniu," podotkol Erdogan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies