Erdogan: Vyčistenie námestia bolo mojou povinnosťou

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 07:15 • 2 min
Erdogan: Vyčistenie námestia bolo mojou povinnosťou

ISTANBUL - Turecký premiér Recep Tayyip Erdogan v nedeľu obhajoval brutálne zákroky polície voči demonštrantom protestujúcim proti jeho vláde.

slovakia

left justify in out

Podľa neho boli zásahy oprávnené a bolo jeho "povinnosťou" nariadiť "vyčistenie" istanbulského parku Gezi na námestí Taksim. "Povedal som, že sme na konci. Bolo to neudržateľné. Včerajšia (sobotňajšia) akcia bola uskutočnená a (park) bol vyčistený," povedal Erdogan desaťtisícom svojich podporovateľov. Tí sa v Istanbule zhromaždili, aby mu vyjadrili podporu.

Turecká polícia v sobotu večer opäť tvrdým spôsobom rozohnala demonštráciu na istanbulskom námestí Taksim. Urobila tak po tom, ako dal premiér Recep Tayyip Erdogan aktivistom ultimátum na opustenie parku Gezim, ktorý sa stal epicentrom celoštátnych protestov. Tisícky prevažne mladých Turkov muselo opustiť svoje stany a utiecť pred kúdolmi slzotvorného plynu. Park následne policajti vyčistili aj s pomocou buldozérov. Oficiálni zástupcovia demonštrantov označili zásah za "brutálny" a jeho výsledkom sú údajne stovky zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies