Erdogan vníma uväznených novinárov ako zločincov a varuje Európanov

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 18:47 • 2 min
Erdogan vníma uväznených novinárov ako zločincov a varuje Európanov

ANKARA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan opakovane obvinil spravodajcu nemeckého periodika Die Welt, novinára Deniza Yücela uväzneného v krajine polmesiaca, že pracoval ako agent a je teroristom. Stalo sa tak dnes na podujatí pre žurnalistov v Ankare.

slovakia

left justify in out

Podľa najvyššieho tureckého predstaviteľa sú aj ďalší novinári väznení v tejto krajine "zlodeji, pedofili alebo teroristi".

 

Podľa tureckej nezávislej mediálnej platformy P24 je v Turecku momentálne za mrežami asi 150 pracovníkov médií.

 

Tvrdé slová použil dnes Erdogan aj voči Európanom. "Ak sa budú aj naďalej správať takto, potom zajtra nebude žiadny Európan, žiadny občan zo Západu môcť kdekoľvek vo svete vyjsť na ulicu bezpečne a pokojne," vyhlásil bez ďalšieho spresnenia, ako treba chápať toto varovanie, vyplýva z informácií rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF.

 

Turecký vicepremiér Numan Kurtulmuš v súvislosti s podujatiami pre krajanov na starom kontinente uviedol, že sa na nich aj naďalej budú zúčastňovať vládni činitelia, avšak nebude na nich prebiehať kampaň pred referendom o novele tureckej ústavy, ktoré sa uskutoční 16. apríla.

 

Zväz európskych tureckých demokratov predtým informoval, že nebude v Nemecku organizovať už žiadne podujatia za účasti tureckých vládnych činiteľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona