Erdogan v telefonáte s Putinom a Zelenským: Už stačilo!

NETKY.SK • 11 Júl 2022, 20:45 • 2 min
Erdogan v telefonáte s Putinom a Zelenským: Už stačilo!

ANKARA - Prezidenti krajín spolu hovorili o blokáde obilia i vojne.

slovakia

left justify in out

Televízia CNN informovala o telefonáte tureckého prezidenta Recep Tayyip Erdogana s ruským prezidentom Vladimírom Putinom a ukrajinskou hlavou štátu Volodymyrom Zelenským. S oboma sa zhováral o situácii na Ukrajine a exporte obilia. 

 

Prečítajte si aj: WikiLeaks dva? Európski politici na čele s prezidentom Emanuelom Macronom majú obrovský problém!

 

img

 

Kremeľ uviedol, že Putin s Erdoganom si vymenili názory na „koordináciu úsilia o zaistenie bezpečnosti plavby v Čiernom mori a vývozu obilia na svetové trhy“. Erdogan počas rozhovoru povedal, že „je čas, aby Organizácia Spojených národov (OSN) podnikla kroky pre plán týkajúci sa vytvorenia bezpečných koridorov cez Čierne more“.

 

Lídri tiež hovorili o zintenívnení ekonomickej spolupráce. Podľa CNN turecký prezident deklaroval, že Turecko je pripravené „poskytnúť všetky druhy podpory pre oživenie rokovaní“.

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Liberáli berú spiatočku! Richard Sulík: „Na ťahu je premiér."

 

img

 

Ukrajinskému prezidentovi Erdogan povedal, že Turecko chce na Ukrajine mier a aktívne pracuje na pláne OSN vyvážať ukrajinské obilie na svetové trhy. Volodymyr Zelenskyj na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter po telefonáte napísal, že si Ukrajina cení podporu Turecka.


Podľa ukrajinských predstaviteľov v dôsledku ruskej blokády čiernomorských prístavov uviazlo na Ukrajine viac ako 20 miliónov ton obilia.

 

Prečítajte si aj: Kyjev žiada okamžitú nápravu! Konanie Kanady označili Ukrajinci za poľutovaniahodné



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies