Erdogan: Útok na základňu v Iraku ukázal správnosť vyslania tureckých vojakov

NETKY.SK • 8 Január 2016, 13:48 • 2 min
Erdogan: Útok na základňu v Iraku ukázal správnosť vyslania tureckých vojakov

ISTANBUL - Útok militantov zo skupiny Islamský štát (IS) na vojenskú základňu v severnom Iraku ukazuje, že rozhodnutie Turecka vyslať tam vojakov bolo správne.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.


Erdogan novinárom v Istanbule povedal, že po napadnutí základne Baašíka v irackej provincii Ninive militantmi IS bolo zabitých 18 útočníkov, zranenia však podľa neho neutrpel ani jeden turecký vojak, informovala agentúra Reuters.


Turecko vyslalo minulý mesiac do Baašíky približne 150-člennú ochrannú jednotku s odôvodnením, že došlo k nárastu bezpečnostných hrozieb v okolí tejto základne, na ktorej tureckí vojaci poskytujú irackým milíciám výcvik pre boj proti IS. Ankara tým vyvolala diplomatický spor s Bagdadom.


Erdogan dnes vyhlásil, že problémy v okolí základne sa vynorili v dôsledku napätia medzi Ruskom a Tureckom. Dodal, že jeho krajina koná v súlade s medzinárodným právom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies