Erdogan uistil Trumpa o prímerí v Sýrii

NETKY.SK • 18 Október 2019, 19:42 • 2 min
Erdogan uistil Trumpa o prímerí v Sýrii

ANKARA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan uistil svojho amerického náprotivka Donalda Trumpa, že prímerie na severovýchode Sýrie, na ktorom sa dohodli, stále platí.

slovakia

left justify in out

Šéf Bieleho domu na Twitteri v piatok napísal, že mu Erdogan povedal, že sa vyskytli "menšie paľby ostreľovačov a mínometov, ktoré boli rýchlo eliminované" a že "veľmi chce, aby prímerie, alebo pauza, fungovalo". To isté podľa neho chcú aj Kurdi. "Na oboch stranách je dobrá vôla a existuje veľmi dobrá šanca na úspech," napísal Trump.

 


Americkej delegácii zloženej z viceprezidenta Mikea Pencea a ministra zahraničných vecí Mikea Pompea sa vo štvrtok podarilo presvedčiť Erdogana, aby súhlasil so zastavením bojov. Turecko útočí na sýrskych Kurdov už týždeň. Ankara súhlasila zatiaľ s päťdňovým prímerím, počas ktorého Američania dohodnú "usporiadaný odchod" kurdských jednotiek z území, na ktoré Turecko zaútočilo.

 

 

Aktivisti v regióne a novinár agentúry The Associated Press informovali, že v piatok ráno boli svedkami tureckého ostreľovania v meste Ras al-Ajn a jeho okolí.

Trump okrem toho na Twitteri vyhlásil, že dostal informácie o tom, že "niektoré európske štáty sú teraz ochotné, po prvý raz, prijať bojovníkov Islamského štátu, ktorí z nich prišli", tak ako to od nich požadoval. Biely dom však zatiaľ neodpovedal na otázky o tom, ktoré krajiny prezident myslel a s čím presne súhlasili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies