Erdogan: Turecko zatklo možných atentátnikov pokúšajúcich sa ujsť do Sýrie

NETKY.SK • 31 Október 2015, 07:38 • 2 min
Erdogan: Turecko zatklo možných atentátnikov pokúšajúcich sa ujsť do Sýrie

ISTANBUL - Turecké bezpečnostné sily zadržali v piatok údajných atentátnikov pokúšajúcich sa ujsť so siedmimi kilogramami výbušnín do Sýrie.

slovakia

left justify in out

Oznámil to turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, podľa ktorého sa bezpečnostné sily domnievajú, že zadržaní plánovali samovražedný útok.
Erdogan hovoril za zvýšeného bezpečnostného a politického napätia v Turecku dva dni pred nedeľňajšími parlamentnými voľbami. V živom vstupe tiež povedal spravodajskej televízii Haber, že turecké sily zabili pri nedávnych bezpečnostných operáciách 2000 militantov.


"(Bezpečnostné sily) chytili skupinu, ktorá pripravovala nový teroristický útok (v Turecku)," citovala Erdogana agentúra Reuters. Odvolával sa na informáciu od ministra vnútra.


Turecko sa stále ešte zotavuje z ničivého dvojnásobného samovražedného útoku v Ankare z 10. októbra, najväčšieho útoku tohto typu v členskej krajine NATO, v ktorom bolo zabitých vyše 100 ľudí.


Štátna prokuratúra tento týždeň vyhlásila, že má presvedčivé dôkazy, že za týmto aj ďalšími bombovými útokmi stála bunka Islamského štátu (IS) z mesta Gaziantep na juhovýchode Turecka. Podľa prokurátorov chcela bunka IS presvedčiť verejnosť, že za bombovými útokmi v Ankare, ktorých cieľom boli prevažne kurdskí aktivisti, bol turecký štát. Militantná organizácia Strana kurdských pracujúcich (PKK) by tak zdôvodnila svoje útoky na turecké bezpečnostné sily, napísala agentúra


Erdogan v piatok v televíznom vysielaní tiež povedal, že Turecko bude vo vojenských operáciách proti militantom pokračovať.
Turecko útočí na militantov IS v Sýrii a tiež na kurdských militantov v Turecku a severnom Iraku.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies