Erdogan: Turecko nebude vydávať zločincov na stíhanie do USA pre ich neochotu vydať Gülena

NETKY.SK • 12 Október 2016, 15:15 • 2 min
Erdogan: Turecko nebude vydávať zločincov na stíhanie do USA pre ich neochotu vydať Gülena

ANKARA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan dnes naznačil, že jeho krajina odloží vydávanie zločincov naspäť do Spojených štátov. Dôvodom je skutočnosť, že americké úrady odmietajú vydať Ankare duchovného Fethullaha Gülena obviňovaného z organizovania júlového nevydareného prevratu v Turecku.

slovakia

left justify in out

Erdogan si dnes podľa agentúry AP takisto vzal na mušku aj americkú prezidentskú kandidátku Hillary Clintonovú a kritizoval jej údajnú politickú neskúsenosť. Reagoval tak na jej vyjadrenia, že v prípade zvolenia do Bieleho domu bude uvažovať o poskytovaní zbraní a podpory sýrskym kurdským milíciám. Tie totiž Turecko pokladá za teroristické zoskupenia.

 

Turecko je podľa vyjadrení svojich predstaviteľov frustrované neochotou Spojených štátov vydať Gülena. Duchovný žijúci v USA však obvinenie z účasti na puči odmieta. Americkí úrady trvajú na tom, aby Turecko dodržalo v procese extradície náležitý postup.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies