Erdogan: Turecko je proti tomu, aby USA dodávali Kurdom zbrane

NETKY.SK • 19 Október 2014, 13:09 • 2 min
Erdogan: Turecko je proti tomu, aby USA dodávali Kurdom zbrane

ANKARA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan najnovšie vyhlásil, že jeho krajina nesúhlasí s tým, aby sa Kurdom bojujúcim v Sýrii proti organizácii Islamský štát (IS) dostali do rúk akékoľvek americké zbrane. Píše o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

 Ankara považuje kurdských bojovníkov za predĺženú ruku Strany kurdských pracujúcich (PKK), ktorá už 30 rokov vedie na území Turecka ozbrojené povstanie a je vyhlásená za teroristickú skupinu.
      

Turecká štátna tlačová agentúra Anatólia dnes citovala Erdoganove slová, že kurdskí bojovníci sú to isté, čo PKK, a že Turecko "takejto veci 'áno' nepovie".
      

Nesúhlas Turecka s dodávkami zbraní pre Kurdov by však mohol podkopať snahu Američanmi vedenej koalície zviesť úspešný boj s islamistickými extrémistami a takisto ešte aj inak skomplikovať vzťahy Turecka s USA.
      

Spojené štáty tvrdia, že s kurdskými bojovníkmi spolupracujú v oblasti výzvedných služieb a do budúcnosti nevylučujú ani dodávky zbraní pre bojujúcich Kurdov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona