Erdogan: Turecko je pripravené s pomocou Ruska a Iránu nastoliť pokoj v regióne

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 14:56 • 2 min
Erdogan: Turecko je pripravené s pomocou Ruska a Iránu nastoliť pokoj v regióne

TEHERÁN - Turecko je pripravené s pomocou Ruska a Iránu opätovne nastoliť mier a stabilitu v danom regióne. Uviedol to turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v telefonáte, ktorý mal v pondelok so svojím iránskym mocenským náprotivkom Hasanom Rúháním, informovala dnes agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Sme odhodlaní viac než kedykoľvek predtým prispieť v spolupráci s Iránom a Ruskom k riešeniu regionálnych problémov," cituje tureckého vodcu iránska tlačová agentúra IRNA.

 

Erdogan oboznámil Rúháního aj so situáciou vo svojej krajine. "Momentálne sa veci vracajú do normálu, ale povedať, že sa už všetko skončilo, je predčasné," povedal Erdogan. "Stabilita a pokoj v Turecku majú pozitívny dosah na atmosféru v celom regióne. Nepochybujeme o tom, že mier v krajinách islamského sveta teroristom a niektorým superveľmociam nevyhovuje," zakontroval mu Rúhání, ktorý dodal, že v uplynulých dňoch sa ukázalo, kto je priateľom Ankary doma i v zahraničí.

 

Neúspešný puč si vyžiadal vyše 200 mŕtvych a 1500 zranených. Po jeho potlačení prebieha v Turecku vlna zatýkania a prepúšťania, v rámci ktorej prepustili alebo pozastavili výkon povolania približne 13.000 ľuďom, pričom počet zadržaných prevyšuje už hranicu 7500 vrátane vyše 6000 príslušníkov ozbrojených síl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies