Erdogan: Turecko bude pokračovať vo vojenskej operácii na severe Sýrie

NETKY.SK • 9 Január 2018, 11:27 • 2 min
Erdogan: Turecko bude pokračovať vo vojenskej operácii na severe Sýrie

ISTANBUL - Turecké ozbrojené sily budú v severnej Sýrii pokračovať v operácii Štít Eufratu, uviedol v utorok pred poslancami svojej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP) turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

slovakia

left justify in out

Erdogan sa podľa agentúry Reuters spolu s premiérom Binalim Yildirimom zúčastnili v utorok na pôde tureckého parlamentu v Ankare zasadnutia poslaneckého klubu AKP. Turecko spustilo operáciu Štít Eufratu 24. augusta 2016 s cieľom vyčistiť hranicu so Sýriou od militantov z Islamského štátu a sýrskej kurdskej Strany demokratickej jednoty (PYD), Obe organizácie považuje Ankara za teroristické. V rámci operácie Turecko podporovalo Slobodnú sýrsku armádu (FSA).

 

Sýrska vláda následne označila prítomnosť tureckej armády v krajine za "akt agresie" a vyzvala Bezpečnostnú radu OSN, aby donútila Turecko stiahnuť "invázne sily".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona